Comments

6 comments

  • Avatar
    warren.shephard

    If I want to use opentherm to control my boiler, will it work with my motorised trvs? Or as it says in the article, will they stay bypassed?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Steve Glover

    Hi Damm is this right?   I just purchased a Kit 1 and 4 TRV's intending to use with OpenTherm connection to my combi boiler.  Don't the TRV's communicate with the HUBr and it then communicates with the Boiler via OpenTherm?  Or Do the TRVs only call for heat on the 230v On/Off contacts of the HUBr?

    Also Is there supposed to be a diagram on this page.  If so I can't see it does not display the .PNG

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Carl jones

    @steve mine works, but I'm not getting hot water, I might have to revert it back to non opentherm operation if I can't get a fix.

    You're right the trvs demand heat from the hub and the hub talks to the boiler via opentherm

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Steve Glover

    Got mine installed for just over a week now,  As a Combi Boiler I only have the single channel HubR for the central heating.   Hot water is on demand from the taps'  so all good there.   

    The Opentherm connection was detected automatically by the HubR and seems to be working just fine.

    Don't know how good the load balancing is without using some form of diagnostic gateway on the opentherm connection. But so far monitoring gas usage I say I'm going to save at least and third of previous usage! early days!

    Clarified my original post with support, by motorised valves they mean  zonal control valves not the TRV's.  

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Carl jones

    Ah OK, I think my issue is down to my boiler (Navien NCB) not getting a demanded water temperature from my hubR so isn't heating the hot water. Everything else seems to be working though. I've opened a support ticket, and also in contact with the boiler manufacturer to see if there's a work around.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Chris White

    I'm using an Ideal Logic Max 24 conventional boiler with cylinder which is Opentherm. Having the same issue as Carl. CH is working fine, but HW call doesn't tell the boiler to fire up (pumps and valves all kick in as usual)

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.