Comments

12 comments

  • Avatar
    Jeff Lee

    Not able to “join” the handset now I am accepted as linked to the hub

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Dan

    Is there a fix or work around for the 4g router problem?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Steven Peck

    Has this been fixed yet? I have a Huawei AI cube 4g router that won’t stay connected to the wiser hub. I did find a work around which involved removing the WiFi password. The hub then connected to the router no problem but obviously this means anyone can get onto your network. I set up the guest WiFi without setting a password so that no one can see any of the devices on my network.

    Can somebody else try this and see if it works for them. I’m not sure if this is the same problem that this article refers to.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    shafi550

    @Steven Peck, I like the sound of guest network workaround, but I totally agree it is not ideal seeing as anybody could connect to the network. 

    I have the Huawei 5G CPE Pro router with a Vodafone 5G sim in it and tried your workaround and it seems to be working fine now. Not ideal having to have an unsecured guest network permanently on but I guess that gets it working.

    I have a TP-Link MR600 router that I have connected with a separate sim in it and the Wiser Hub connects to that one no problem. I think the issue is specific to Huawei routers. The problem I had with the TP-Link router was the speeds is slower and the wifi range is not as good as the 5G CPE Pro router.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Paul Cooley

    I am not able to switch on a Guest network without a password and the HUB doesnt seem to connect at all.  I have a Huawei 5g router from vodafone.  Is there any settings I can switch to get this working ?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    jack.coldicott

    Hi, I have the same issue but currently connecting the hub to my wifi extender to get around this. Not great but a quick get around.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    david harrison

    I have a BT route with a fibre to house connection. It runs at 120 mps. The problem is when I am on a 5g channel it won’t connect to the supplied wiser router. The call centre for wiser told me that if I use a 2.4 g net work it would be ok this they said was because it needed updating. I did this and it connected right away but my speed has dropped to 10 - 20 mps

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    David Lord

    Is there a fix for this ? I just installed today and feel this may be the issue i am facing 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Frank Clasen

    I have set my router to 2.4GHz and have followed all the insructions. I have got as far as the hub is connected but I cannot get the room thermostat to connect to the hub (identifying device). All I get is a flashing !.

    This has been an issue for way over a year, there must be a simple fix from Draytons end surely?

    More and more homes are now ditching landlines with fixed broadband and opting for 4G/5G sim routers so it must be quite a big issue?

    I used this in my old place on fixed broadband and it was great!

    Any help would be very much appriciated.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    David Lord

    I got the hub connected to wifi and then app let me discover devices, resetting room stat by removing battery then reinserting while holding + & - set room stat discovering, do this close to heat hub 

    currently got mine all running via mobile phone hotspot due to the 4g issue 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    David Lord

    Last night’s reading i found the setup network for heat hub is 192.168.8.xxx the same as my HUAWEI router network so i changed the HUAWEI dhcp to a different range (192.168.18.xxx) and things now appear to be working as i can access wiser home app from mobile phone over 4g so 🤞

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Frank Clasen

    I gave up yesterday but have persevered this morning. No luck with resetting the thermostat and haven't changed the dhcp but................I'm all up and running!!!

    All I did was name the thermostat in the app, in my case 'home'. It all clicked from there. I can use the app away from home and set the scheduals etc.

    It shouldn't be this difficult!!!

    Very happy now :)

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.